Afspraak

Villatuin in Doetinchem

Aan de rand van Doetinchem staat dit statige herenhuis met een recent gerealiseerde 'Hanskamp' tuin. De opdrachtgever had diverse wensen, zoals een overkapping met berging, riant terras en een sfeervolle tuin met groen karakter. We zijn met het ontwerp aan de slag gegaan en hebben de wensen vertaald in een tuinontwerp passend bij de woning en wensen van de opdrachtgever.

De voortuin heeft een formeel karakter en bestaat uit een combinatie van gebakken klinkers, Achterhoeks padvast en verhoogde plantvakken van cortenstaal. De beplanting brengt de voortuin tot leven en zorgt het gehele jaar voor een variatie aan bloei en kleuren combinaties.

De achtertuin kenmerkt zich meer als een lekkere leeftuin met een groen karakter. De nieuwe overkapping met berging heeft een mooie plek in de avondzon gekregen, vanuit hier wordt de tuin op een hele andere manier beleefd. De overkapping is afsluitbaar met een glazen wand, waardoor het ook bij minder weer nog heerlijk vertoeven is. Het hoogteverschil in de tuin is op een speelse manier zichtbaar gemaakt door de inpassing van Schellevis trappartijen. Hierdoor ontstaan diverse niveaus in de tuin, wat de tuin extra aantrekkelijk maakt. Het ruime terras bij de woning geven de bewoners de vrijheid om dit op verschillende manieren te benutten. De beplanting bestaat uit een combinatie van rhododendrongroepen, beuken- & Portugese laurierhagen en vaste planten borders i.c.m. siergrassen. Deze zorgen samen met enkele mooie solitaire bomen en het gazon voor een groen karakter en seizoensbeleving. Wat ook erg prettig is voor de bewoners; de inzet van een robotmaaier, automatisch beregeningssysteem en App bediende tuinverlichting.

Een nieuwe tuin?

Ons team staat voor u klaar en adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een nieuwe tuin!

Afspraak maken Offerte aanvragen